Bir İnceleme Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı, yangın merdiveninin yalaz ve dumandan korunup katların arasına yada hayat alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. Mimarida kâin insanoğluın emniyetliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının muayene şeşna kırmızıınmasında önemli bir gösteriş oynar.

Içki yangın bapları: Bu tip yangın bapları, içki malzemesinden mefultır ve ekseriya çağcıl binalarda kullanılır.

Kullanılacak şahsiyet sayısı 100 kişyerinde aşan yerlerde ve behemehâl son çıkış kapılarında PUSH Pas veya PANİK Amerikan bar olmalıdır.

Çeşitleriyle yangın merdivenleri belirlenen yönetmeliklere tam intibak sağlamlamalıdır. Yangın merdiveni projelendirme hizmetlerimizi bilirkişi kadromuz ve dişi çdüzenışmalarımızla sizlere sunuyoruz. Bir yapıda yangın merdiveni seçeneğine hüküm verilebilmesi için;

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız sağlam başüstüneğu kadar, şık bir görünüm sağlamlayabilmek derunin kullanılacağı mekana nazaran bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik bar sistemi, yangın takkadak kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat güvenliği katkısızlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangına dayanıklı göz bapları 1 saat ile 2 vakit ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden saksılamışsa dışarıya, dışarıdan esaslamışsa ciğereriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve dirilik-mal kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlar.

Yangın Kapkaloriın üzerinde panik amerikan bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü amerikan bar müstacel hesap simultane kapının olanaklı olan en azca saat kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, ehliyetli taşıma kapasitesi ve dayanıklılığa iye olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de domestik yönetimlerin kuma noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Yangın Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul Sızdırmazlığı: Yangın bapları, yangın esnasında alevlerin ve esrarın geçişini kösteklemek kucakin özel olarak mutasavvertır. Yangın esnasında bapnın sızdırmaz olması, yangının başka odalara yahut binalara yayılmasını engeller.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tacil etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Yangına Metanet: Yangın kapıları, muayyen bir süre boyunca yangına dayanıklıdır. Bu müddet, bapnın bünyeldığı malzemenin kalitesine ve yangına karşı direnç özelliklerine destelı olarak değişebilir.

Report this wiki page